UŞAK’TA MEME KANSERİNE KARŞI FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLENDİ

Bölgesel (Yeşil Banaz Gazetesi) - Yeşil Banaz Gazetesi | 09.10.2026 - 14:41, Güncelleme: 09.10.2026 - 14:41 96 kez okundu.
 

UŞAK’TA MEME KANSERİNE KARŞI FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLENDİ

UŞAK’TA MEME KANSERİNE KARŞI FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLENDİ
Uşak’ta Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında erken teşhisin önemine dikkat çekmek amacıyla farkındalık yürüyüşü düzenlendi. Uşak İl Sağlık Müdürlüğü ile Uşak Kanserle Savaş Derneği iş birliğinde gerçekleştirilen yürüyüş, Eski Belediye Binası önünden başladı. 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda sona eren yürüyüşe İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Tarık Acar, Belediye Başkan Yardımcısı Reyhan Aydın, sağlık yöneticileri, Kanserle Savaş Derneği Başkanı Mehmet Kurnaz, sağlık çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yürüyüşün ardından açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Tarık Acar, meme kanserinde erken teşhis ve düzenli taramanın önemine dikkat çekti. Acar, 20 yaşından itibaren kadınların kendi kendine meme muayenesi yapmasının ve yılda bir kez klinik muayeneden geçmesinin önem taşıdığını belirterek, 40-69 yaş arasındaki kadınların ise yılda bir klinik muayene ve iki yılda bir mamografi yaptırmasını önerdi. Uşak’ta 17 bin 571 kişiye tarama yapıldı Uşak’ta 2026 yılının ilk 9 ayında meme kanserine yönelik taramalarda önemli bir sayıya ulaşıldı. İl genelindeki birinci ve ikinci basamak sağlık kuruluşlarında toplam 17 bin 571 kişiye meme kanseri taraması yapıldı. Tarama sonuçlarında şüpheli bulgu tespit edilen 315 kişi ileri değerlendirme için üst basamak sağlık kuruluşlarına yönlendirilirken, 8 kişiye erken evrede kesin tanı konularak tedavi süreçleri başlatıldı. Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, meme kanserinin yanı sıra diğer kanser türlerine yönelik taramaların da ücretsiz olarak sürdürüldüğü belirtildi. Bu kapsamda 30-65 yaş arasındaki kadınlara 5 yılda bir rahim ağzı kanseri (HPV), 50-70 yaş arasındaki kadın ve erkeklere ise 2 yılda bir kalın bağırsak kanseri taraması yapılıyor. Yetkililer, vatandaşları erken teşhis imkanlarından yararlanmak amacıyla KETEM, Toplum Sağlığı Merkezleri ve Aile Sağlığı Merkezlerine başvurmaya davet etti. Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, kanserle mücadelede erken teşhisin önemine dikkat çekerek, “Erken teşhis hayat kurtarır” mesajını yineledi.
UŞAK’TA MEME KANSERİNE KARŞI FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLENDİ

Uşak’ta Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında erken teşhisin önemine dikkat çekmek amacıyla farkındalık yürüyüşü düzenlendi.

Uşak İl Sağlık Müdürlüğü ile Uşak Kanserle Savaş Derneği iş birliğinde gerçekleştirilen yürüyüş, Eski Belediye Binası önünden başladı. 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda sona eren yürüyüşe İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Tarık Acar, Belediye Başkan Yardımcısı Reyhan Aydın, sağlık yöneticileri, Kanserle Savaş Derneği Başkanı Mehmet Kurnaz, sağlık çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yürüyüşün ardından açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Tarık Acar, meme kanserinde erken teşhis ve düzenli taramanın önemine dikkat çekti.
Acar, 20 yaşından itibaren kadınların kendi kendine meme muayenesi yapmasının ve yılda bir kez klinik muayeneden geçmesinin önem taşıdığını belirterek, 40-69 yaş arasındaki kadınların ise yılda bir klinik muayene ve iki yılda bir mamografi yaptırmasını önerdi.
Uşak’ta 17 bin 571 kişiye tarama yapıldı
Uşak’ta 2026 yılının ilk 9 ayında meme kanserine yönelik taramalarda önemli bir sayıya ulaşıldı. İl genelindeki birinci ve ikinci basamak sağlık kuruluşlarında toplam 17 bin 571 kişiye meme kanseri taraması yapıldı.
Tarama sonuçlarında şüpheli bulgu tespit edilen 315 kişi ileri değerlendirme için üst basamak sağlık kuruluşlarına yönlendirilirken, 8 kişiye erken evrede kesin tanı konularak tedavi süreçleri başlatıldı.
Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, meme kanserinin yanı sıra diğer kanser türlerine yönelik taramaların da ücretsiz olarak sürdürüldüğü belirtildi.
Bu kapsamda 30-65 yaş arasındaki kadınlara 5 yılda bir rahim ağzı kanseri (HPV), 50-70 yaş arasındaki kadın ve erkeklere ise 2 yılda bir kalın bağırsak kanseri taraması yapılıyor.
Yetkililer, vatandaşları erken teşhis imkanlarından yararlanmak amacıyla KETEM, Toplum Sağlığı Merkezleri ve Aile Sağlığı Merkezlerine başvurmaya davet etti.
Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, kanserle mücadelede erken teşhisin önemine dikkat çekerek, “Erken teşhis hayat kurtarır” mesajını yineledi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yesilbanazgazetesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.