KIZILCASÖĞÜT’TE 1 YILIN İCRAATI
Bölgesel
(Yeşil Banaz Gazetesi) - Yeşil Banaz Gazetesi |
08.04.2025 - 10:21, Güncelleme:
08.04.2025 - 10:21 2673 kez okundu.
KIZILCASÖĞÜT’TE 1 YILIN İCRAATI
KIZILCASÖĞÜT’TE
1 YILIN İCRAATI
BELEDİYE BAŞKANI REFİK TUNCAY 1 YILLIK ÇALIŞMALARINI GAZETEMİZE ANLATTI
İlçemizin Kızılcasöğüt Beldesi belediye başkanlığına geçtiğimiz yerel seçimlerde seçilen Refik Tuncay’ın bu süreçte yaptıklarını öğrenmek üzere makamında ziyaret ettik. Geçen bir yılda yaptığı, yapamadığı işlerini hizmetlerini sorduk. Kendisinden aldığımız bilgileri anlattığı şekliyle sizlere aktarıyoruz.
- Merhabalar başkanım.
- Merhaba Erdal bey.
- Görevinizde bir yılınızı tamamladınız. Kızılcasöğüt kasabası için var gücünüzle ciddi anlamda çalıştığınızı görüyoruz.
Zaten Kızılcasöğüt halkı da bunu her ortamda söylüyor. Siz 1 yılın değerlendirmesini özetle nasıl yaparsınız?
- Evet, 1 yılı tamamladık. Bir yıl boyunca neler yaptık. Elbette ki boş durmadık. Öncelikle 100 GÜNÜMÜZÜN ÖZETİ olarak yaptığımız işleri sıralayayım:
.
- Ağaçlandırma Çalışmaları
- 23 Nisan Etkinlikleri
- 19 Mayıs Etkinlikleri- Aş Evi Açılışı
- Sanat Sokağı Açılışı
- Yol Bakım Onarım Çalışmaları
- Sokakların ve Parkların Bakımı
- Sarıçam Piknik Alanı Bakım/Onarımı
- Sarıçam Yaz Şenlikleri
- Yenidoğan Bebek Hediyesi
- Elektrik Hatlarının Yenileme Projesi
- Tarımsal Danışmanlık Hizmetleri
- Biçerdöver Kontrolleri
- Müfit Can Saçıntı (Mandıra Filozofu) Etkinliği
- Haşere ilaçlamaları
- Okullarımızın Bakımı
- Sağlık Ocağı Bahçe Bakımı
- Sıfır atık projesi kapsamında kasabamızın çöpünü taşımak
- Selektör (tohum eleme makinası) hizmeti
- Amfi tiyatro ve açık alan düğün alanı peyjaz ve düzenlenmesi
- Kapalı pazar yeri inşaatı hala devam etmekte
- Mezarlıkların temizlenmesi yol bakım ve onarımının yapılması
- Toplu iftar yemeği ve semazen gösterisi
- Sokak temizliğine önem veren bir başkan olarak sokak süpürme aracının tedarik işlerinin tamamlanıp en kısa sürede temini.
Belediyenin bütçesinin ve imkanlarının çok zayıf olmasına, kötü olmasına rağmen kasabamızda somut olarak görüleceği üzere şu anda pazar yeri inşaatımız bitmek üzere. Selektör, tohum ayıklama makinası tesis düzeyinde kurulmuş, halkın hizmetine verilmiş durumdadır. Kasabamızın düğün yeri ihtiyaçlarını gidermek için anfi tiyatro özelliğinde kır düğün salonu sözü vermiştik. Önümüzdeki 20-25 günlük süreçte o alanda Kızılcasöğüt Atapark, Kültürpark adını vatandaşlarımızla birlikte belirleyeceğimiz bir alan oluşturuyoruz. Kasabanın kalbi olacak bu yerde neler var. Kapalı pazar yerimiz, kapalı spor salonumuz, aşevimiz, anfi tiyatromuz, çay bahçemiz olacak. Çay bahçemiz Kızılcasöğüt kasabamızın kalbi olacak. Burada vatandaşımız gelip yürüyüşünü yapıp, sporunu yapıp ya da dinlenmek için eşiyle, çocuklarıyla, misafirleriyle birlikte gelip sürekli oturabileceği bir alan oluşturduk. yine aynı alanda büyükçe bir çocuk parkı oluşturuyoruz. Kasabamızda oluşturduğumuz bu nezih ortamda herkes rahatça güzel zaman geçirebilecektir.
Kasabamızda benim seçim vaatlerimden olan “60 ay 60 sanatsal, kültürel etkinlik”. Her ay makul bir şekilde sadece şenlik olarak değil, mesela diş hekimlerinden diş sağlığı etkinliği, diyetisyenlerden beslenme eğitimi, ziraat mühendislerinden tarımsal bilgilendirme seminerleri, şairlerden şiir dinletisi, Cumhuriyet Şenliği gibi etkinliklerin bir bölümünü yaptık. Bir diğer en güzel, işlerimizden birisi 1. Sarıçam Kültür ve Sanat Şenlikleri. Bu sene ikincisinin hazırlıklarına başladık. İlincisini de yapacağız, kasabamıza kalıcı bir şenlik, festival kazandırmış olacağız.
Kasabamızda sadece halka seyir amaçlı sosyal etkinlikler yapmıyoruz. Şu anda çok güzel bir korosu oluştu, halk oyunları ekibi oluştu. Çocuklarımız için sosyal etkinlik adı altında saz kursu başlatıldı. Yakında kasabamızda saz çalan çocuk sayısı artacaktır. Yine sadece sazla sözle ilgilenmeyip sporla da ilgileniyoruz. Bir spor kulübümüzün çalışmaları devam ediyor. Geçen ay çocuklarımız sportif yarışmalarda Uşak’ta il şampiyonu oldu. Onları Manisa’da bölge turnuvalarına katılımlarını sağladık.
Kasabamızda vatandaşlarımızın her kesimine hitap edecek etkinlikleri yapıyoruz. Yaptığımız bir etkinlik sadece bazı kesimleri ilgilendiriyor. Fakat her kesimi ilgilendirecek faaliyetlerimiz var. Mesela ilk yaptığımız işlerden birisi de kasabamıza ziraat mühendisi alarak vatandaşımızın tarımsal danışmanlıklarını yapmaktadırlar. Yerinde incelemeler yapıp çiftçimize önemli katkılar sağlamaktadırlar.
Yine kasabamızda yapmış olduğumuz sanatsal etkinliklerden birisi bu sene 2. yapacağız, piyano dinletisidir. Türkiye’de köy ve kasaba düzeyinde sadece 3 yerde yapıldı. Bunlardan birisi de Kızılcasöğüt. Bu, dünyaca ünlü piyanistimiz Fazıl Say himayesinde yapılacaktır.
Ben bu çalışmalarla kasabamızın insanlarının yüzünün güldüğünü düşünüyorum. Sizlerin de gördüğü gibi kasabalımızın çok rahat bir şekilde gelip derdini anlattığına, bizlerle görüştüğüne şahit oldunuz. Kasaba halkımızın her an görüşebildiği, dertlerini, isteklerini rahatça anlatabildiği bir belediye başkanları var. Hemen hemen bir çoğunun isteklerinin çözdüğünü de düşünüyorum. İnşallah belediyemizdeki çalışmaları değerlendirmesini ikinci yılında da sizlerle bu şekilde yapacağız.
- Başkanım bu sosyal faaliyetlerde belediyeye maddi bir külfet oluşuyor mu?
- O konuda sadece şunu söyleyeyim; kesinlikle oluşmuyor. Çünkü mevcut bir tasarruf tedbirleri konusu, sosyal kültürel etkinlikleri harcamalar dışında tuttuğu için bu tür etkinlikleri biz gönüllülük esasına dayalı olacak şekilde gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Bu konuda da gerçekten kasabamız insanı müthiş duyarlı. Mesela; Sarıçam Piknik Alanı, sosyal etkinlik değil ama içine girilemez durumdaydı. Şu anda 40-50 tane şömineli ocak var. Vatandaşlarımızın katkısıyla kimi babasının hayrına, kimi kendi hayrına oraya hibe şeklinde ocakları aldı, biz de belediye olarak monte ettik. Tuvaletlerin tamirat ve bakımını yaparak burayı Uşak’ın en güzel piknik alanlarından birisi haline getirdi.
Geçtiğimiz günlerde Kadir Gecesi’nde vatandaşlarımızın gayretleriyle, semazen gösterili, canlı ilahili çok güzel bir iftar yemeği düzenledik. Bu gibi etkinliklerin giderlerini de vatandaşlarımızla işbirliği içerisinde birlikte karşılıyoruz. Bunu nasıl karşılıyoruz onu da söyleyeyim. Şu anda 120 üyesi olan bir Kasaba Konseyi’miz var bizim. Kızılcasöğüt kasabamızın yaşayan yaklaşık 1900 nüfusumuz var. En az 2500-3000 civarında da dışarıda yaşayan vatandaşımız var. Onların kasabamıza karşı çok güçlü bir aidat duyguları ve bağımlılıkları var. Biz onlarla birlikte oluşturduğumuz konsey ile birlikte kasabamızın yönetimini, giderlerini karşılıyoruz.
- Başkanım bunu sormamızdaki sebep malum Türkiye’de en borçlu belediyelerden birisi olarak lanse edildiniz. Bu borçlar sanırım önceki dönemlerden geliyor ama vatandaşın bu konuda haliyle borçlu bir belediyenin sosyal etkinliklere para harcamasını hoş görmediğini düşünerek sordum.
- O konuda tabii ki borçlu bir belediyenin sosyal etkinlik yapması doğru değil ama dediğim gibi kasabanın da sosyal etkinliksiz halde olması hiç hoş değil. İnsanlar hobilerinin olacağı, gerçekleştireceği etkinliklerin olmasını istiyor. Bakınız Kızılcasöğüt Belediyesi’nin 60 yıl önce korosu vardı. Bugün de korosunu yeniden kurduk. Koro için biz herhangi bir masraf yapmıyoruz. Halk Eğitim Merkezi himayesinde bir koro oluşturduk. Şu an 20 kişi gönüllü olarak katılıp hazırlanıyorlar. Önümüzdeki dönemde yapacağımız Şarıçam Şenliklerinde konser verecekler. Burada bir masrafımız yok bizim. Yine Halk Oyunları ekibine belediye bütçesinden gider harcamıyoruz. Mesela SANAT SOKAĞI çalışmalarımız devam ediyor. Sanat Sokağı’na Talip Keser isimli bir ressamımız ekibiyle birlikte çalışıyor. Bizler, o sokaktaki vatandaşlar olarak kendilerine sadece katmer, bükme, çay gibi ikramlarla konukseverliğimizi gösteriyoruz. Belediyeye herhangi bir yansıması olmadı.
Geçen yıl prova niteliğinde yaptığımız Sarıçam Şenliği’ni bu yıl daha kapsamlı bir şekilde sponsorlarımız desteğinde gerçekleştireceğiz. Bizler insanlarımıza dertlerimizi anlatıyoruz, onlar da bize imkanlarını sunup Kızılcasöğüt’te güllük gülistanlık bir ortam kendiliğinden oluyor.
- Kızılcasöğüt Kasabası zaten eskilerden beri sosyal etkinliklerde hep liderdir, bir numaradır. Ege bölgesinde de parmakla gösterilecek sayılı kasabalardan birisidir. Zira bir şenlik ya da festivali Banaz’dan önce yapmış bir yerdir. Bunu vatandaşlar da gerektiği gibi taktir ediyor.
Kasaba girişinde gördük sıralı ağaçlarla bezenmiş, çok güzel bir güzergah oluşturulmuş. Kızılcasöğüt’ün Sivaslı yolu güzergahında kasabanın içinde yapacağınız ne gibi işler var?
- Şu anda kasabamızın bahsettiğiniz yolumuzun kenarlarındaki ağaçların bakımını, budamasını yaptık. İkincisi Özel İdare ile kasabamızda sıcak asfalt çalışmaları yapılacak. Kaldırımları da düzenleyerek daha harika bir ortam sağlayacağız. Şu anda oradaki asfalt çalışmalarının tamamlanmasını bekliyoruz. Havaların güzelleşip asfalt mevsiminin gelmesi gerekiyor. Aynı zamanda kasaba içindeki yollarımızın de düzenlenmesi için 20 bin metrekare kilitli parke taşı tedarik edip kısa bir süre sonra çalışmalara başlayacağız.
Kızılcasöğüt’ü güzelleştirip daha yaşanılır hale getireceğiz. Hatta bunula ilgili benim biz sözüm var, “Parklarında ve bahçelerinde rengarenk çiçeklerin açtığı, caddelerinde ve sokaklarında kardeşlik ve barış türkülerinin söylendiği bir Kızılcasöğüt hayalim”. Konutların evlerin beyaz ve kahverengi modunda tek tip boyanmasıyla vatandaşlarla beraber işbirliği yaparak bu konuyu da kısmen de olsa hayata geçireceğiz.
- Son olarak Belediye Meclisi’ndeki istifalar için çeşitli söylentiler var, bu konuda bilgi verir misiniz?
- Bugün öğleden sonra belediye meclis toplantımız var, izlemenizi tavsiye ederim. Üyemiz Bayram Aydın’ın istifası farklı bir amaç için yapılan istifa değildir. Bayram arkadaşımız yurt dışına çalışmaya gideceği için, devamsızlık olmaması ve çalışmaları aksatmamak adına istifa etti. Yerine de listedeki sıraki arkadaşımız Hatice Karabacak geldi. Mecliste, hatta muhalif üyelerimizle bile çok uyumlu bir şekilde çalışıyoruz.
- Başkanım son olarak bizim gazetemiz vasıtasıyla Banazlılara, Kızılcasöğütlülere neler söylemek istersiniz?
- Evet, siyasi bir slogan yapmayalım, herşey çok güzel olacak diyeceğim ama o bizim partimizin sloganı oldu. Kızılcasöğüt’te bütün kesimlerle yaşlısı genci, kadını erkeği, çalışanı emeklisi, öğretmeni çiftçisiyle gayet uyum içerisinde, iletişim kanallarımız sonuna kadar açık olarak Kızılcasöğüt’ün daha ileri, çok daha ileri götürecek, adını sanını tüm ülkemize tanıtacak çalışmalarımız devam edecek. Bunu önümüzdeki süreçte hep birlikte görüp yaşayacağız.
- Çalışmalarınızda kolaylıklar diliyor, başarılarınızın devamını diliyoruz.
- Ben sizlere teşekkür ediyorum. Görevimizin birinci yılında böyle bir fırsatı sağlamanızdan memnuniyet duyuyorum. Bizim görevimizde her bir şeyi gayet şeffaf bir şekilde göreceksiniz. Çalışmalarımıza gazetenizde yer vermeniz bizleri çok mutlu etmektedir. Sizlere tekrar teşekkür eder, yayın hayatınızda başarılar dilerim.
KIZILCASÖĞÜT’TE 1 YILIN İCRAATI
BELEDİYE BAŞKANI REFİK TUNCAY 1 YILLIK ÇALIŞMALARINI GAZETEMİZE ANLATTI
İlçemizin Kızılcasöğüt Beldesi belediye başkanlığına geçtiğimiz yerel seçimlerde seçilen Refik Tuncay’ın bu süreçte yaptıklarını öğrenmek üzere makamında ziyaret ettik. Geçen bir yılda yaptığı, yapamadığı işlerini hizmetlerini sorduk. Kendisinden aldığımız bilgileri anlattığı şekliyle sizlere aktarıyoruz.
- Merhabalar başkanım.
- Merhaba Erdal bey.
- Görevinizde bir yılınızı tamamladınız. Kızılcasöğüt kasabası için var gücünüzle ciddi anlamda çalıştığınızı görüyoruz.
Zaten Kızılcasöğüt halkı da bunu her ortamda söylüyor. Siz 1 yılın değerlendirmesini özetle nasıl yaparsınız?
- Evet, 1 yılı tamamladık. Bir yıl boyunca neler yaptık. Elbette ki boş durmadık. Öncelikle 100 GÜNÜMÜZÜN ÖZETİ olarak yaptığımız işleri sıralayayım:
.
- Ağaçlandırma Çalışmaları
- 23 Nisan Etkinlikleri
- 19 Mayıs Etkinlikleri- Aş Evi Açılışı
- Sanat Sokağı Açılışı
- Yol Bakım Onarım Çalışmaları
- Sokakların ve Parkların Bakımı
- Sarıçam Piknik Alanı Bakım/Onarımı
- Sarıçam Yaz Şenlikleri
- Yenidoğan Bebek Hediyesi
- Elektrik Hatlarının Yenileme Projesi
- Tarımsal Danışmanlık Hizmetleri
- Biçerdöver Kontrolleri
- Müfit Can Saçıntı (Mandıra Filozofu) Etkinliği
- Haşere ilaçlamaları
- Okullarımızın Bakımı
- Sağlık Ocağı Bahçe Bakımı
- Sıfır atık projesi kapsamında kasabamızın çöpünü taşımak
- Selektör (tohum eleme makinası) hizmeti
- Amfi tiyatro ve açık alan düğün alanı peyjaz ve düzenlenmesi
- Kapalı pazar yeri inşaatı hala devam etmekte
- Mezarlıkların temizlenmesi yol bakım ve onarımının yapılması
- Toplu iftar yemeği ve semazen gösterisi
- Sokak temizliğine önem veren bir başkan olarak sokak süpürme aracının tedarik işlerinin tamamlanıp en kısa sürede temini.
Belediyenin bütçesinin ve imkanlarının çok zayıf olmasına, kötü olmasına rağmen kasabamızda somut olarak görüleceği üzere şu anda pazar yeri inşaatımız bitmek üzere. Selektör, tohum ayıklama makinası tesis düzeyinde kurulmuş, halkın hizmetine verilmiş durumdadır. Kasabamızın düğün yeri ihtiyaçlarını gidermek için anfi tiyatro özelliğinde kır düğün salonu sözü vermiştik. Önümüzdeki 20-25 günlük süreçte o alanda Kızılcasöğüt Atapark, Kültürpark adını vatandaşlarımızla birlikte belirleyeceğimiz bir alan oluşturuyoruz. Kasabanın kalbi olacak bu yerde neler var. Kapalı pazar yerimiz, kapalı spor salonumuz, aşevimiz, anfi tiyatromuz, çay bahçemiz olacak. Çay bahçemiz Kızılcasöğüt kasabamızın kalbi olacak. Burada vatandaşımız gelip yürüyüşünü yapıp, sporunu yapıp ya da dinlenmek için eşiyle, çocuklarıyla, misafirleriyle birlikte gelip sürekli oturabileceği bir alan oluşturduk. yine aynı alanda büyükçe bir çocuk parkı oluşturuyoruz. Kasabamızda oluşturduğumuz bu nezih ortamda herkes rahatça güzel zaman geçirebilecektir.
Kasabamızda benim seçim vaatlerimden olan “60 ay 60 sanatsal, kültürel etkinlik”. Her ay makul bir şekilde sadece şenlik olarak değil, mesela diş hekimlerinden diş sağlığı etkinliği, diyetisyenlerden beslenme eğitimi, ziraat mühendislerinden tarımsal bilgilendirme seminerleri, şairlerden şiir dinletisi, Cumhuriyet Şenliği gibi etkinliklerin bir bölümünü yaptık. Bir diğer en güzel, işlerimizden birisi 1. Sarıçam Kültür ve Sanat Şenlikleri. Bu sene ikincisinin hazırlıklarına başladık. İlincisini de yapacağız, kasabamıza kalıcı bir şenlik, festival kazandırmış olacağız.
Kasabamızda sadece halka seyir amaçlı sosyal etkinlikler yapmıyoruz. Şu anda çok güzel bir korosu oluştu, halk oyunları ekibi oluştu. Çocuklarımız için sosyal etkinlik adı altında saz kursu başlatıldı. Yakında kasabamızda saz çalan çocuk sayısı artacaktır. Yine sadece sazla sözle ilgilenmeyip sporla da ilgileniyoruz. Bir spor kulübümüzün çalışmaları devam ediyor. Geçen ay çocuklarımız sportif yarışmalarda Uşak’ta il şampiyonu oldu. Onları Manisa’da bölge turnuvalarına katılımlarını sağladık.
Kasabamızda vatandaşlarımızın her kesimine hitap edecek etkinlikleri yapıyoruz. Yaptığımız bir etkinlik sadece bazı kesimleri ilgilendiriyor. Fakat her kesimi ilgilendirecek faaliyetlerimiz var. Mesela ilk yaptığımız işlerden birisi de kasabamıza ziraat mühendisi alarak vatandaşımızın tarımsal danışmanlıklarını yapmaktadırlar. Yerinde incelemeler yapıp çiftçimize önemli katkılar sağlamaktadırlar.
Yine kasabamızda yapmış olduğumuz sanatsal etkinliklerden birisi bu sene 2. yapacağız, piyano dinletisidir. Türkiye’de köy ve kasaba düzeyinde sadece 3 yerde yapıldı. Bunlardan birisi de Kızılcasöğüt. Bu, dünyaca ünlü piyanistimiz Fazıl Say himayesinde yapılacaktır.
Ben bu çalışmalarla kasabamızın insanlarının yüzünün güldüğünü düşünüyorum. Sizlerin de gördüğü gibi kasabalımızın çok rahat bir şekilde gelip derdini anlattığına, bizlerle görüştüğüne şahit oldunuz. Kasaba halkımızın her an görüşebildiği, dertlerini, isteklerini rahatça anlatabildiği bir belediye başkanları var. Hemen hemen bir çoğunun isteklerinin çözdüğünü de düşünüyorum. İnşallah belediyemizdeki çalışmaları değerlendirmesini ikinci yılında da sizlerle bu şekilde yapacağız.
- Başkanım bu sosyal faaliyetlerde belediyeye maddi bir külfet oluşuyor mu?
- O konuda sadece şunu söyleyeyim; kesinlikle oluşmuyor. Çünkü mevcut bir tasarruf tedbirleri konusu, sosyal kültürel etkinlikleri harcamalar dışında tuttuğu için bu tür etkinlikleri biz gönüllülük esasına dayalı olacak şekilde gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Bu konuda da gerçekten kasabamız insanı müthiş duyarlı. Mesela; Sarıçam Piknik Alanı, sosyal etkinlik değil ama içine girilemez durumdaydı. Şu anda 40-50 tane şömineli ocak var. Vatandaşlarımızın katkısıyla kimi babasının hayrına, kimi kendi hayrına oraya hibe şeklinde ocakları aldı, biz de belediye olarak monte ettik. Tuvaletlerin tamirat ve bakımını yaparak burayı Uşak’ın en güzel piknik alanlarından birisi haline getirdi.
Geçtiğimiz günlerde Kadir Gecesi’nde vatandaşlarımızın gayretleriyle, semazen gösterili, canlı ilahili çok güzel bir iftar yemeği düzenledik. Bu gibi etkinliklerin giderlerini de vatandaşlarımızla işbirliği içerisinde birlikte karşılıyoruz. Bunu nasıl karşılıyoruz onu da söyleyeyim. Şu anda 120 üyesi olan bir Kasaba Konseyi’miz var bizim. Kızılcasöğüt kasabamızın yaşayan yaklaşık 1900 nüfusumuz var. En az 2500-3000 civarında da dışarıda yaşayan vatandaşımız var. Onların kasabamıza karşı çok güçlü bir aidat duyguları ve bağımlılıkları var. Biz onlarla birlikte oluşturduğumuz konsey ile birlikte kasabamızın yönetimini, giderlerini karşılıyoruz.
- Başkanım bunu sormamızdaki sebep malum Türkiye’de en borçlu belediyelerden birisi olarak lanse edildiniz. Bu borçlar sanırım önceki dönemlerden geliyor ama vatandaşın bu konuda haliyle borçlu bir belediyenin sosyal etkinliklere para harcamasını hoş görmediğini düşünerek sordum.
- O konuda tabii ki borçlu bir belediyenin sosyal etkinlik yapması doğru değil ama dediğim gibi kasabanın da sosyal etkinliksiz halde olması hiç hoş değil. İnsanlar hobilerinin olacağı, gerçekleştireceği etkinliklerin olmasını istiyor. Bakınız Kızılcasöğüt Belediyesi’nin 60 yıl önce korosu vardı. Bugün de korosunu yeniden kurduk. Koro için biz herhangi bir masraf yapmıyoruz. Halk Eğitim Merkezi himayesinde bir koro oluşturduk. Şu an 20 kişi gönüllü olarak katılıp hazırlanıyorlar. Önümüzdeki dönemde yapacağımız Şarıçam Şenliklerinde konser verecekler. Burada bir masrafımız yok bizim. Yine Halk Oyunları ekibine belediye bütçesinden gider harcamıyoruz. Mesela SANAT SOKAĞI çalışmalarımız devam ediyor. Sanat Sokağı’na Talip Keser isimli bir ressamımız ekibiyle birlikte çalışıyor. Bizler, o sokaktaki vatandaşlar olarak kendilerine sadece katmer, bükme, çay gibi ikramlarla konukseverliğimizi gösteriyoruz. Belediyeye herhangi bir yansıması olmadı.
Geçen yıl prova niteliğinde yaptığımız Sarıçam Şenliği’ni bu yıl daha kapsamlı bir şekilde sponsorlarımız desteğinde gerçekleştireceğiz. Bizler insanlarımıza dertlerimizi anlatıyoruz, onlar da bize imkanlarını sunup Kızılcasöğüt’te güllük gülistanlık bir ortam kendiliğinden oluyor.
- Kızılcasöğüt Kasabası zaten eskilerden beri sosyal etkinliklerde hep liderdir, bir numaradır. Ege bölgesinde de parmakla gösterilecek sayılı kasabalardan birisidir. Zira bir şenlik ya da festivali Banaz’dan önce yapmış bir yerdir. Bunu vatandaşlar da gerektiği gibi taktir ediyor.
Kasaba girişinde gördük sıralı ağaçlarla bezenmiş, çok güzel bir güzergah oluşturulmuş. Kızılcasöğüt’ün Sivaslı yolu güzergahında kasabanın içinde yapacağınız ne gibi işler var?
- Şu anda kasabamızın bahsettiğiniz yolumuzun kenarlarındaki ağaçların bakımını, budamasını yaptık. İkincisi Özel İdare ile kasabamızda sıcak asfalt çalışmaları yapılacak. Kaldırımları da düzenleyerek daha harika bir ortam sağlayacağız. Şu anda oradaki asfalt çalışmalarının tamamlanmasını bekliyoruz. Havaların güzelleşip asfalt mevsiminin gelmesi gerekiyor. Aynı zamanda kasaba içindeki yollarımızın de düzenlenmesi için 20 bin metrekare kilitli parke taşı tedarik edip kısa bir süre sonra çalışmalara başlayacağız.
Kızılcasöğüt’ü güzelleştirip daha yaşanılır hale getireceğiz. Hatta bunula ilgili benim biz sözüm var, “Parklarında ve bahçelerinde rengarenk çiçeklerin açtığı, caddelerinde ve sokaklarında kardeşlik ve barış türkülerinin söylendiği bir Kızılcasöğüt hayalim”. Konutların evlerin beyaz ve kahverengi modunda tek tip boyanmasıyla vatandaşlarla beraber işbirliği yaparak bu konuyu da kısmen de olsa hayata geçireceğiz.
- Son olarak Belediye Meclisi’ndeki istifalar için çeşitli söylentiler var, bu konuda bilgi verir misiniz?
- Bugün öğleden sonra belediye meclis toplantımız var, izlemenizi tavsiye ederim. Üyemiz Bayram Aydın’ın istifası farklı bir amaç için yapılan istifa değildir. Bayram arkadaşımız yurt dışına çalışmaya gideceği için, devamsızlık olmaması ve çalışmaları aksatmamak adına istifa etti. Yerine de listedeki sıraki arkadaşımız Hatice Karabacak geldi. Mecliste, hatta muhalif üyelerimizle bile çok uyumlu bir şekilde çalışıyoruz.
- Başkanım son olarak bizim gazetemiz vasıtasıyla Banazlılara, Kızılcasöğütlülere neler söylemek istersiniz?
- Evet, siyasi bir slogan yapmayalım, herşey çok güzel olacak diyeceğim ama o bizim partimizin sloganı oldu. Kızılcasöğüt’te bütün kesimlerle yaşlısı genci, kadını erkeği, çalışanı emeklisi, öğretmeni çiftçisiyle gayet uyum içerisinde, iletişim kanallarımız sonuna kadar açık olarak Kızılcasöğüt’ün daha ileri, çok daha ileri götürecek, adını sanını tüm ülkemize tanıtacak çalışmalarımız devam edecek. Bunu önümüzdeki süreçte hep birlikte görüp yaşayacağız.
- Çalışmalarınızda kolaylıklar diliyor, başarılarınızın devamını diliyoruz.
- Ben sizlere teşekkür ediyorum. Görevimizin birinci yılında böyle bir fırsatı sağlamanızdan memnuniyet duyuyorum. Bizim görevimizde her bir şeyi gayet şeffaf bir şekilde göreceksiniz. Çalışmalarımıza gazetenizde yer vermeniz bizleri çok mutlu etmektedir. Sizlere tekrar teşekkür eder, yayın hayatınızda başarılar dilerim.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) ve diğer ajanslar tarafından eklenen tüm haberler, sitemizin editörlerinin müdahalesi olmadan ajans kanallarından çekilmektedir. Bu haberlerde yer alan hukuki muhataplar haberi geçen ajanslar olup sitemizin hiç bir editörü sorumlu tutulamaz...
Habere ifade bırak !
Bu habere hiç ifade kullanılmamış ilk ifadeyi siz kullanın.
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları
(1 )
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
S.dilsiz
(08.04.2025 23:14 -
#459)
Darası Banaz ın beceriksizlerine.... hiç bir icraat yapmadan geçen sahipsiz 1 yıl... pardon koskocaman 12 yıl...