Türkiye'nin farklı şehirlerinde görev yapan ve aralarında Banazlı genç öğretmenlerin de yer aldığı okul öncesi öğretmenleri e-twinning projesi kapsamında bir araya gelerek, öğrencilere öğrenmeyi eğlenceli hale getirecek çalışmalara imza attı. Uzaktan eğitimde evlerine kapanan bir çok çocuk etkinliklerle hem eğlendi hem de evlerinden çalışmalara katılma imkanı buldu. Dünyayı şekillendiren teknolojik gelişmeler doğrultusunda kodlama eğitiminin önem kazanmasıyla, ülkemizde çocuklarımıza daha küçük yaşta bu becerileri kazandırmayı amaçlayan "RİTMİN ENERJİSİYLE KODLUYORUM" projesini uygulamaya koymuşlardır.
Gelişen teknoloji ile uyaran zenginliğinin arttığı ve çocuklarda dikkat dağınıklığının arttığı, odaklanma probleminin yaşandığı ve zihinsel süreçlerde gerilik oluştuğu gözleniyor. Bu sebeple günümüz koşullarına oryantasyonu desteklemek, öğrenmede sıkıcı zihinsel süreçler yerine bilgiye müzik yolu ile gerçekleştirilecek kodlama eğitimi sayesinde ulaşmasını sağlamaktır.
Projenin amacımız çocuklarda dikkat, algı, odaklanma, matematik becerileri ile görsel hafızayı güçlendirme, yorumlama yeteneklerini destekleme, müzik ve ritimle kendi kültürel ve evrensel müzik dilini tanıma, modern dans tekniklerinin öğrenme, ritim ve tartım aletlerini tanıma, duygu ve düşüncelerini dans ve ritim eşliğinde ifade ederek içsel zekanın gelişimini desteklemek, öğrenmede merak duygusunu canlı tutmak ve bilgiye giden yolda öğrenme için en değerli olan zihinsel sürecin zenginleştirilmesi, Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirlerini benimseyerek gerçek Atatürkçülük ruhunu yaşatmak hedeflenmiştir.
Projede; Özlem Gündüz Kestel Anaokulu, Gülnur Velioğlu Şehit Emre Karaaslan, Ktml Refika Erdoğan Emine Sait Uyar İlkokulu, Ummahan Özbek Kestel Anaokulu, Müyesser Esin Aslan Selçuklu İlköğretim okulu, Tuğba Avcı Aytemiş Gökkuşağı Anaokulu, İlknur Hülya Şahin Kozan Nene Hatun Anaokulu, Birgül Demirayak Büyük Ağacı İlkokulu,Taner Fırat Şaryanı İlkokulu öğretmenleri yer aldı.