2014 yılı ve daha öncesi dönemlerde “modern şehir” tanımından oldukça uzak bir konumda bulunan ve Türkiye'deki insanların “Uşak Karadeniz Bölgesi’nde değil mi?” gibi trajikomik sorularına maruz kalan İlkler Şehri, Aşıklar Şehri, Tarhananın Başkenti Uşak, 2018 yılında rekor nüfus artışı yaşadı.
2014 yılı ve daha önceki dönemlerde gelişmişlik seviyesi düşük, tanınmayan ve nüfusu bakımından neredeyse bir “Köy” olarak nitelendirilen İlkler Şehri Uşak’ın, modern bir kente dönüşmesi yolunda değişim gösteren nüfus oranı, gözle görülür bir şekilde artış yaşadı. Özellikle 2014 senesinde yapılan yerel seçimlerle birlikte, Nurullah Cahan’ın Uşak Belediye Başkanlığı makamına eriştiği dönemden bugüne süregelen Türkiye'nin en büyük projelerinden biri olarak gösterilen Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında, Uşak’ı geliştirmeye yönelik yapılan geniş çaplı çalışma ve faaliyetler kenti bambaşka bir yer haline getirmeye devam ediyor. Yüzölçümü 5.382 km2 olan, kilometrekareye 68 insanın düştüğü Uşak ili, adeta cazibe merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.
Köyden kente dönen Uşak'ın, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, yapılan ve yapılacak olan çalışmalar doğrultusunda Uşaklı vatandaşın yüzünü her zaman güldürmenin yanı sıra ulusal basında da Aşıklar Şehri Uşak'ı tüm Türkiye'ye duyurdu. Sabah Gazetesi, Haber Türk Gazetesi, Milliyet Gazetesi ve 29 Mart 2018 Cuma günü TRT Haber canlı yayınına çıkmasının ardından, Uşaklılar tarafından özellikle Afrin bölgesine yapılan yardımları gündeme getiren Cahan, bir kez daha Uşak'ın hem maddi hem manevi açıdan çok büyük bir şehir olduğunu milyonlarca insana duyurdu.
Pek çok kez çevre il ve ülkelerden gelen misafirlerini ağırlayan Tarhananın Başkenti Uşak’ın nüfus yoğunluğu ise 68/km2’dir.“Uşak Nüfusu Bir Yılda 6.235 Arttı” Uşak 2018 nüfusu, tahmini verilere göre 366.431 olarak kayıtlara geçti. Bu nüfusun, 181.898’ini erkekler ve 183.073’ünü ise kadınlar oluşturuyor. Yüzde olarak %49,84 erkek, %50,16 kadın olan kentin nüfusu, bir önceki yıla göre 6.235 gibi bir rakamla artış gösterdi. Yaklaşık 4 sene öncesine kadar az gelişmiş iller arasında yer alan ve bugün görenlerin “Uşak köyden modern bir şehre dönmüş” dediği Uşak’ta, bölgeler arasındaki yatırım ortamı canlandırıldı. İstihdam, üretim ve ihracat gibi alanlarda önemli gelişmeler yaşandı. Böylelikle Uşak, bölgesel ekonomik gelişmişlik farklarını büyük bir ölçüde giderdi.