HAC KAYITLARININ YENİLENMESİ İÇİN SON GÜN

Diyanet İşleri Başkanlığı Müftülükler aracılığıyla 2025 yılında hacca gidecek vatandaşlardan kayıtlarının yenilenmesini istedi.

Uzatılan hac kayıtlarının son günü 27 Eylül 2024, yani bugün olduğu belirtildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Müftülükler aracılığıyla 2025 yılında hacca gidecek vatandaşlardan kayıtlarının yenilenmesini istedi.

Daha önce herhangi bir kaydı bulunmayan ve 2025 yılında hacca gitmek üzere ilk defa müracaat etmek isteyen vatandaşlarımız, ön kayıtlarını 5 Ağustos 2024 – 16 Eylül 2024 tarihleri arasında e–Devlet üzerinden gerçekleştirecek. Ancak bu tarih 27 EYLÜL 2024 tarihine yani bu güne ertelendi. 2025 yılında hacca gitmek üzere ilk defa kayıt yaptıracak olan vatandaşlarımız, 750 Türk Lirası olan ön kayıt ücretini anlaşmalı bankaların (Albaraka Türk Katılım, Emlak Katılım, Kuveyt Türk Katılım, Türkiye Finans Katılım, Türkiye Halk Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, T.C Ziraat Bankası, Vakıf Katılım ve Ziraat Katılım) hac kurumsal tahsilat hesabına yatırabilecek. 2024 yılında kuraya katılan vatandaşlarımızın kayıtları Başkanlığımızca "yenilenmeyecek” 2024 yılı hac kurasına girdiği halde kesin kayıt hakkı elde edemeyen ya da kesin kayıt sırası geldiği halde hacca gidemeyen vatandaşlarımızın kayıtları, bu yıl önceki yıllardan farklı olarak Başkanlığımızca otomatik olarak yenilenmeyecek. Söz konusu vatandaşlarımız, hac ön kayıt ücreti ödemeden kayıt yenileme işlemlerini 5 Ağustos 2024 – 27 Eylül 2024 tarihleri arasında e–Devlet üzerinden yapacak. 2025 yılı hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da yine sadece e-Devlet üzerinden alınacak. "2025 Yılı Hac Organizasyonu" ile hac ön kayıtlarına dair detaylı bilgiye; Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzün resmî internet sitesi olan www.hac.gov.tr web adresinden, Genel Müdürlüğümüz sosyal medya hesaplarından (@hacveumredib) ve il-ilçe müftülüklerinden ulaşılabilecek.