GAZİLERE MİNNETİN EN GÜZEL GÖSTERGESİ

İlçemizde 19 Eylül Gaziler Günü için bir anma programı düzenlendi. Program kapsamında Atatürk Kültürpark Alanı'nda bir çelenk töreni düzenlendi.

İlçemizde 19 Eylül Gaziler Günü için bir anma programı düzenlendi. Atatürk Kültürpark Alanı'nda düzenlenen çelenk töreninde Banaz Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Türkiye Harp Malulü, Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Banaz Temsilciliği çelengi Atatürk Anıtına konuldu, saygı duruşunda bulunuldu. Ardından da İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Türkiye Harp Malulü, Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Banaz Temsilcisi Ali Yıldızbaş yaptı.

Yıldızbaş konuşmasında “Sizler şehitlerimizle birlikte Cumhuriyet’imizin teminatı ve temel taşlarsınız. Sergilediğiniz kahramanlık cesaret ve fedakarlıklarla Türk milletine her zaman güç ve ilham kaynağı oldunuz. Sizler milletin bayramı bağımsızlığın ne denli paha biçilmez değerler olduğunu ve bu değerler uğruna neleri göze alabileceğimizi gösterdiniz. Asil milletimizin esareti kabul edilmeden ve bağımsızlığından taviz vermeden yaşamasının temelinde sizin bu kutsal vatan olan aşkınız kahramanlığınız ve cesaretiniz yer almaktadır. Türkiye Cumhuriyeti'nin var oluşu, bağımsızlığı ve toprak bütünlüğü uğrunda, hayatlarını feda etmeyi göze alarak, gazilik onuruna erişen kahramanların Gaziler Günü'nü kutlamanın bir kez daha derin heyecanı içindeyiz.

Türkiye Büyük Millet Meclisi 19 Eylül 1921'de bu zaferin anısına Sakarya Meydan Muharebesi'nin muzaffer başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk'e Türk Milleti adına "Mareşal" rütbesi ve "Gazi" ünvanını tevcih etmiş ve bu tarih Gaziler Günü olarak ilan edilmiştir. 
İç ve dış düşmanlarımızın yoğunlaşan saldırı altında bulunduğumuz şu günlerde bilinmelidir ki Türk halkı ve onun aziz ordusunun azim ve kararı her türlü zorluğu yenmeye ve Türkiye cumhuriyetini sonsuza dek yaşatmaya muktedirdir.

Değerli konuklar gaziler günümüzde mutluluğumuzu bizlerle paylaştığınız için sizlere şükranlarımızı sunar başta gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere bu vatan için toprağa düşen tüm şehitlerimizin ve edebiyata intikal eden gazilerimizi manevi huzurlarında saygıyla eğilir kahraman gazilerimize saygı ve şükranlarımı arz ederim. Bu kapsamda tüm gazilerimizin gününü kutlarım" dedi. Programa Banaz Kaymakamı Cuma Emeç, Banaz Belediye Başkanı Zafer Arpacı, Jandarma Komutanı Teğmen Merve Tuzcu, İlçe Emniyet Müdürü Savaş Sağtaş, daire amirleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı. Kısa süren programa gazilerinin büyük bir bölümünün katılması dikkatlerden kaçmadı.