UŞAKLI ÇİFTÇİLERE DESTEKLER DEVAM EDİYOR

Vali Dr. Turan Ergün, Tarım ve Orman Bakanlığı kaynaklı “Plastik Sera Örtülerinin Yenilenmesi Projesi" ve İl Özel İdaresi kaynaklı “Toprak Analizi Desteklemesi Projesi" tanıtım törenine katıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törene Vali Dr. Turan Ergün’ün yanı sıra Milletvekilleri İsmail Güneş ve Ali Karaoba, Vali Yardımcısı Dr. Olgun Öner, protokol üyeleri, kurum amirleri ve çiftçiler katıldı.

Törende konuşan Vali Dr. Turan Ergün; dünya ekonomisinin ana sektörlerinden biri olan tarımın, stratejik ve evrensel bir iş kolu olduğunu belirterek sürdürülebilir olması gerektiğini kaydetti. Tarımın sürdürülebilir olması için çiftçilere hem Tarım ve Orman Bakanlığı hem de yerel yönetimler nezdinde çeşitli alanlarda destekler verildiğine dikkat çeken Vali Ergün, “Toprak Analiz Desteği Projesi ile tarımın ana etkeni olan çiftçimizin doğru toprakta doğru şekilde üretim yapmasını desteklemeyi amaçlamaktayız. Laboratuvarlarımızda yapılan analizler doğrultusunda çiftçimize mahallinde eğitimler verilecek ve uygulamalar yapılacaktır. Projemiz kapsamında “Standart Toprak Verimlilik Analiz Paketi” 600 TL olarak belirlenmiştir. Bunun yanı sıra Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Uşak İl Özel İdaresi arasında imzalanan protokol ile “Toprak Analiz Laboratuvarı”na başvuran 1000 çiftçimiz için analiz ücretinin %80’ine tekabül eden 480 TL'nin İl Özel İdaresi bütçesinden karşılanacağı müjdesini vermekten mutluluk duyarım.” ifadelerini kullandı. Plastik Sera Örtülerinin Yenilenmesi Projesi ile ilgili bilgi veren Vali Ergün, “İlimiz merkez ve ilçelerinde bulunan seralarımızdan, sera naylonundaki sorunlardan dolayı üretime ara vermek zorunda kalmış olanların plastik örtü materyali değiştirilerek tekrar üretime kazandırılacaktır. 25 köy ve 67 üreticiye ulaşacak projemiz ile 25,5 ton sera naylonu dağıtımı yapmış olacağız. İlimizin tarımsal üretim potansiyelini yükseltecek olan bu iki proje ile çiftçilerimiz alın teri ve emeklerinin karşılığını daha güzel bir şekilde alacaktır. Bizler tarıma ve çiftçiye imkanlarımız doğrultusunda destek olmaya devam edeceğiz.” ifadeleri ile sözlerine son verdi. Konuşmaların ardından Toprak Analiz Laboratuvarını ziyaret eden Vali Ergün ve protokol üyeleri, alınan toprak numunelerinin analiz aşamaları hakkında teknik personelden bilgi aldı.