YEŞİL BANAZ İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM

İlçemizde önceki hafta başlayan ormanlık alanların çevreleri, piknik alanları ve gölet kenarlarında başlayan “Orman Benim” kampanyalarına devam ediliyor.

Orman yangınlarının önlenmesi ve olası yangın sayılarının, şiddetinin düşürülerek çevreye zararlarının en aza indirilmesi, vatandaşlarda orman yangınlarının çıkmasını önleyici bilincin oluşması için çalışmalar yapılıyor. Tarım ve Orman Bakanlığının orman yangınlarına yönelik önleyici tedbirlerine ilişkin yurt genelinde düzenlenen kampanya çalışmalarının devamı gerçekleştirildi.

Banaz Kaymakamlığı, Banaz Orman İşletme Müdürlüğü ve Banaz İlçe Özel İdare Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yapılan “YEŞİL BANAZ, YEŞİL DENİZ ORMANI” için Kozviran, Kuşdemir Baltalı Kızılhisar ve Kızılcasöğüt Göleti çevresindeki orman alanlarda, orman yangınları sezonu öncesinde temizlik yapıldı.

Daha geniş alanda ve daha titiz olarak yapılan çalışmalara Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, köy muhtarlıkları ve bazı vatandaşlar da katıldı. Çalışmaların periyodik şekilde devam edeceğini belirten yetkililer, ormanların, piknik alanlarının ve gölet çevrelerinin çöplerle kirletilmemesi için vatandaşlardan destek beklediklerini belirttiler.