HATIPLAR DERE ISLAHI TAMAMLANIYOR

770 METRELİK KANAL PROJESİ RAHAT BİR NEFES ALDIRACAK

İlçemizin Hatıplar köyü olası sel baskınlarından nihayet kurtuluyor. DSİ tarafından yapımız devam eden Hatıplar köyü dere ıslahı çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi.

Banaz’ın en merkezi köylerinden birisi olan Hatıplar’dan sevindirici haber geldi. Köyün içinden geçen Pirenalan Deresi, aşırı yağışlarda taşarak köydeki evlere ve seralara zarar vermekteydi. Yapılan araştırmalar sonunda Devlet Su İşleri köyü ortadan bölen Pirenalan Deresi’nin ıslah edilmesine karar verildi. Geçen yılın sonlarında ihale edilen proje hızlı bir şekilde devam ediyor.

İl Genel Meclisi Üyesi Abdülkadir Kılınç’ın verdiği bilgilere göre muhtarların da ısrarlı gayretleri sonucunda projenin hayata geçirildiğini belirtti. Kılınç, “Uşak Banaz Hatıplar Köyü Pirenalan Deresi Yapım İşi DSİ tarafından bir kaç ay önce başlatıldı. Hatıplar Köyü yerleşim merkezi içerisinden geçen Pirenalan Deresi’ne 770 m uzunluğunda U kesitli beton kanal, 7 adet yol geçiş yapısı, bir adet ıslah sekisi yapımı çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi. Projenin kısa sürede tamamlanmasını bekliyoruz. Şu an için köydeki kanalizasyon hatlarının güzergahta olmasına karşı çözüm aşamasındayız. İşin tamamlanmasından sonra Hatıplar köyü halkı ve bu köyden geçen diğer köylerin vatandaşları rahat bir nefes alacaklar” dedi. Çalışmaları yerinde inceleyerek fotoğraflandıran muhabirlerimiz kanal çalışmalarında çok az bir mesafe kaldığını belirttiler.