UŞAK’TA TARIM FUARI HAZIRLIKLARI TAMAMLANDI

50 bin çiftçinin bulunduğu Uşak, tarım ve hayvancılık teknolojileri sektörüne ev sahipliği yapacak. Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, bu yıl 4. sü düzenlenecek Tarım ve Hayvancılık Teknolojileri Fuarı'nın üreticilerin bilgi ve becerilerini artıracağını belirterek “Bu fuarlar alıcı ile satıcının bir araya geldiği fırsat zamanlarıdır. Bu fırsatları iyi değerlendirerek biz de üzerimize düşen her işi en iyi şekilde yapmak için uğraşıyoruz. Zaten devletimiz tarıma büyük destekler sağlıyor. Biz de belediye olarak imkanlarımız dahilinde çiftçimizin her zaman yanındayız” dedi.

GL Platform Fuarcılık'ın düzenlediği büyük ve küçükbaş hayvanların sergileneceği Uşak 4. Tarım ve Hayvancılık Teknolojileri Fuarı, 6-9 Eylül tarihleri arasında Karakıran Mahallesi Kemal Öz Çok Amaçlı Kapalı Fuar Alanı’nda yapılacak. Fuarda çiftlik ekipmanları ve teknolojileri, genetik alanındaki son yenilikler, yem sektöründeki gelişmeler görücüye çıkacak. Sektörün önde gelen firmaları, birlikler, kooperatiflerin stant açacağı fuarda yurtiçi ve yurtdışı alıcılarla buluşma olanağı yakalanacak.

“DAHA İYİ ÜRETİM İÇİN” Uşak ekonomisinde tarım ve hayvancılığın önemli bir yer tuttuğunu ve bu süreçte kendini yenilemek isteyen üreticinin fuardan yarar sağladığını söyleyen Başkan Cahan “Tarımın ve hayvancılığın Uşak ekonomisine ciddi katkıları var. Bu doğrultu da kazancını artırmaya yönelik arayış içinde olan bölgedeki üreticiler, bu fuar sayesinde, ‘üretimi nasıl daha iyi hale getirebiliriz’ sorusunun cevabını bulmuş oluyor. Ayrıca, daha çok üretim daha çok istihdam demektir. Bu açıdan bakarsak, sadece üreticinin değil tüm kesimin sahip çıkması gereken bir fuar olduğunu görüyoruz” diye konuştu. Uşak’ta daha önce böyle bir fuarın yapılmamış olmasının eksiklik olduğuna da değinen Cahan “Bizim yönetimimize kadar Uşak’ta böyle bir fuar yapılmıyordu. Açıkçası bu , tarım ve hayvancılık sektörü için bir eksiklik demekti. 2016 yılında hizmete açtığımız Kemalöz Pazaryerimiz altyapı ve üst yapısıyla bu fuara çok uygun olduğunu ve ihtiyacı karşılayacağını gördük. Bu alanı tahsis ettik. Fuar ziyaretçileri, buraya geldikleri ilk anda, altyapısından ulaşımına kadar pazaryerimizin organizasyona uygun olduğunu görecekler ve biz ekstra bir duyuru yapmasak bile bir dahaki sene fuarın nerede yapılacağı akıllarında yer edecek. Yani fuar ve yer konusunda akıllarda bir devamlılık olacak. Bu nedenle Uşak’ta yapılan her etkinlik bir tanıtım sebebi, her tanıtım yeni ziyaretçidir. Yeni ziyaretçiler de tarım alanında gelinen son noktayı göreceklerdir” ifadelerini kullandı. TANITIM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ Fuarın Uşak’ı tanıtmak için önemli bir etkinlik olduğunu söyleyen Başkan Cahan “Sadece bu fuarı değil Uşak’ta yapılan bütün etkinlikleri şehrimizi tanıtmak için bir fırsat olarak görüyoruz. Zaten bizim bu şehir için yaptığımız hizmetler Uşak’a gelip görmeyenlerin dahi basından takip edebileceği büyüklükteki hizmetlerdir. Fakat bunları gelip yerinde görmeleri bu fuarlar vesilesiyle oluyor” diyerek fuardan üreticiler ve tüccarlar adına da önemli beklentileri olduğunu dile getirdi. Cahan “Yetiştirdiğimiz her ürünün zamanında tanıtımının yapılması çok önemli. Şeker pancarının, çileğin, tütünün, yulafın, mısırın, buğdayın ve birçok tarım ürününün Uşak’ta yetiştirildiğini bilmeli, dışarıda bir arayış içine girmemeli. Hangi ürün Uşak’ta nerde yetişiyor bilirse nakliye masrafına da girmeyeceği için ürünü daha hesaplı alabilir” diye konuştu.