BANAZ ÖZLEM TUR BAŞKANI DEĞİŞTİ

İlçemizde S. S. 12 Nolu Banaz Özlem Turizm Otobüs ve Minibüs Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nde yapılan genel kurulla, yeni dönemde başkanlığa Cengiz Akkaş seçildi. Kısa adı Banaz Özlem Tur olan S.S. 12 Nolu Turizm Otobüs ve Minibüs Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifinin 2 yılda 1 kez yapılan olağan genel kurulu, ilçe Banaz Özlem garajında yapıldı. Genel Kurulda görevi 2 yıldır devam ettiren Ahmet Tümer, tek listeyle gidilen gelen kurulda görevi, Cengiz Akkaş’a devretti. 56 üyesi bulunan Banaz Özlem Tur’un yeni başkanı olan Cengiz Akkaş, yeni dönemde otobüsçü esnafın sorunlarına çözüm için çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

Kooperatifin sorunları olduğunu belirten Akkaş, Banaz Özlem Tur’un günlük ortalama 40 tur yaptığını ve bunun gidiş gelişle 80 sefere tekabül ettiğini belirten Cengiz Akkaş, “Esnafın maliyetleri çok fazla ve en başta artan akar yakıt fiyatları bizim için ciddi bir maliyet.

Toplam 56 otobüsümüz var ve bunlar sıraya göre çalışma yapıyorlar. Sıraya giren esnafımız 56 gün çalışıyor ve 27 günlük bir bekleme sürecine giriyor. 27 gün para kazanmıyor ve bu sürede çoğu çift çubuk işlerine gidiyor. Sadece otobüs seferleri yaparak geçimimizi sağlamamız imkansız. Bunun dışında ek işler yapmazsak, çok büyük zorluk yaşarız”.